Dagmar Kroezen

“Eérlijke journalistiek dus”

Het is maandag, 13 februari 2012. Om 15.00 uur besluit ik nog even met verlate pauze te gaan. Even een frisse neus halen op deze koude winterdag. In een winkel ontdek ik een gemist telefoontje van Edwin Nunnink. Meteen bel ik even terug. Edwin steekt direct van wal, maar ik onderbreek hem en vraag: “Hoe gaat het eigenlijk met je, Edwin?” Enthousiast vertelt hij over ‘zijn’ nieuwe aanwinst Ferry Aaftink, het afscheid van Mart en de nieuwe plannen die ze hebben bekokstoofd voor QM (zelfs ’s nachts gaan die brainstorms door, vertrouwde hij me toe!).

Direct daarop aanhakend vertelde ik hem dat wij een paar sterke formats bedacht hebben voor de komende vier ‘Gelderland specials’. Eén daarvan is een uitwisseling van een dag tussen twee hotels, waarbij twee general managers elkaars bedrijf beoordelen. “Eérlijke journalistiek dus”, zeg ik, “Dat mis ik in andere bladen nog wel eens. Jullie vormen een uitzondering hierop. QM is wat mij betreft het enige vakblad dat écht inhoud biedt. Door actuele thema’s, mooie interviews en goede vakinhoudelijke reportages, is het een blad dat ik elke maand met veel plezier ontvang én lees!”. Edwin is enthousiast over het uitwisselingsidee. Hij komt er morgenmiddag op terug.

Bijna hangen we op. Totdat Edwin beseft dat hij mij eigenlijk belde, met een speciale vraag. Of ik soms iets aardigs – hij noemde het zelf een testimonial geloof ik – zou willen zeggen over QM. Maar natuurlijk! Wanneer moet het klaar? “Eh… deze week, eigenlijk”. “Geen probleem!”, zeg ik. Ik schrijf het voorval van even eerder op. Mijn testimonial heb ik klaar!